Церковна свічка символізує божественне Світло, правду, істину, що перемагає темряву гріха. Вона також є видимим символом нашої віри та молитви до Бога, Якого ми просимо про допомогу. Та коли вона раптом гасне, деякі люди вважають це «поганою прикметою» і засмучуються. Проте, цього робити не варто. Запаліть свічку знову, якщо є таке бажання, але знайте: ваша турбота і любов про людину, за яку ви молитеся перед Господом, нікуди не зникає, коли гасне вогонь. Ніякого зла ми не робимо ані собі, ані ближнім, коли в наших руках від випадкового протягу погасне свічка. Свічка аж ніяк не може бути провісником поганих подій чи новин. Ще з давніх часів вона стала символом звернення до Бога, а віск, з я
17 липня - день пам'яті святителя Андрія, архієпископа.. 💥🙏Святий Андрій заснував нову літургічну форму - канон. Найбільш відомий, з написаних ним, є «Великий покаянний канон». Він читається під час Великого посту. Андрій Критський народився в Дамаску в сім’ї благочестивих християн. До семирічного віку хлопчик був німим. Дар мови він отримав після причастя Святих Христових Таїн. Після цього юнак допитливо вивчав Святе Письмо та богословські науки. У віці чотирнадцяти років він прийняв постриг в обителі преподобного Сави Освяченого в Єгипті. Святий Андрій вів суворе та цнотливе життя. Його покірність та стриманість, чесноти та розум викликали подив. У 680 році він став представником святого
  • Класс
СВЯТЕ ПИСЬМО на щодень 17 липня #апостол_насьогодні У своєму житті ми постійно когось оцінюємо, чіпляємо етикетки, засуджуємо... А з часом розуміємо, що наші судження були помилковими. Ми, звичайно, можемо мати свою думку і свій погляд, але маємо бути свідомими, що наша думка і наш погляд завжди обмежені. Саме тому апостол вказує, щоб ми не судили передчасно. У повноті людину і ситуацію бачить лише Бог. І в повноті лиш Він може об’єктивно когось «судити». Але бачимо, що Суд Божий буде в часі зустрічі людини з Господом. Навіть Бог, знаючи людину і ситуацію, не судить передчасно. Тому не судімо й ми! Владика Венедикт (Алексійчук)
СВЯТЕ ПИСЬМО на щодень 17 липня #євангеліє_насьогодні Знаючи право і закон, за яким жили до і за часів Ісуса, можемо зрозуміти цю притчу дуже добре. Тоді якщо хтось знаходив щось на землі іншого, то мусив віддати тому, чия була земля. Тому зрозуміло, що цей євангельський купець, знайшовши перлину, хоче купити всю землю, бо перлина вартує набагато більше, ніж сама земля. Цим прикладом Господь показує, наскільки вартісне життя з Богом, наскільки цінне Небесне Царство. На прикладі святих бачимо, що вони продавали все, що мали, тобто нічого не шукали в цьому житті, бо добре зрозуміли для себе цінність вічного життя. Адже будь-які посади, здобутки, які будуть тривати декілька років чи навіть де
Молитви ангелам на кожен день тижня Щоденне прочитання молитви поставить сильний захист від зла і проблем. Молитви ангелам відрізняються своєю небагатослівністю. Нехай на перший погляд вони здадуться короткими, але в них закладено все найнеобхідніше. Їх складали проповідники, з огляду на духовну енергію кожного дня тижня. Кожним днем править певний ангел, і його сила допоможе вам досягти єдності з божественним початком. Хто такі ангели? Ангел – це посланець і виконавець волі Господа. Як сказано в Святому Письмі, духовні істоти були створені задовго до появи людей. Що не мають фізичного тіла, певної статі і не знають людських спокус, вони праведно несуть службу у Господа. В їх обов’язки входи
#апостол_насьогодні Коли поглянути на цей світ, то багато людей хочуть почуватися і виглядати важливими й мудрими. Також зустрічаємо багато справді мудрих і досвідчених людей, які нам допомагають чи порадами, чи знаннями. Але однаково, на кого б ми не поглянули, то побачимо, що їхнє знання чи мудрість - обмежені. І не тільки обмежені, а й суб’єктивні, бо часто дуже мудрі люди не можуть знайти між собою порозуміння, тому що бачать ту чи ту проблему з різних перспектив і різного розуміння. Тому апостол каже, що саме ця людська мудрість - глупота в Бога, бо всі ми бачимо по-своєму, дивимось на світ зі свого вікна, зі своєї перспективи. І лише коли ми наближаємось до Бога, живемо молитовним жи
СВЯТЕ ПИСЬМО НА ЩОДЕНЬ 15 липня Євангеліє від Матея 13, 31-36. 31. Сказав Господь притчу оцю: Царство небесне подібне до зерна гірчиці, що його взяв чоловік і посіяв на своїм полі. 32. Воно, щоправда, найменше з усіх зерен; але як виросте, стає найбільшим з усієї городини, і навіть стає деревом, так що птаство небесне злітається і гніздиться па його гілках. 33. Ще іншу притчу оповів їм: Царство небесне схоже на закваску, яку бере жінка і кладе до трьох мірок муки, аж поки все не скисне. 34. Все це говорив Ісус до людей у притчах, і без притч не говорив до них нічого, 35. щоб збулося сказане пророком: Уста мої відкрию в притчах, оповім тайни, сховані від початку світу. 36. Тоді він ві
Показать ещё