Усіх православних жителів села Стіжок щиро вітаю з храмовим святом - Преображенням Господнім - і бажаю щедрих ласк і щедрот Великого Бога, любові, миру і добра!!!
ПРЕОБРАЖЕННЯ ГОСПОДНЄ Преображення Господнє - це одне з найбільших свят православного календаря. Цього дня християни святкують величну євангельську подію, про яку згадують три євангелісти. Дослідники Святого Письма вважають, що відбулося Преображення Ісуса Христа на горі Фавор приблизно за сорок днів до Його славного Воскресіння. Але перед Пасхою Церква встановила Великий піст, що триває сім тижнів. І, якби свято Преображення святкувалося за сорок днів до Великодня, то воно завжди було б на початку Великого посту. Оскільки сама подія Преображення не вимагає хронологічності, а полягає в тому, що Син Божий показав Свою славу трьом найближчим Своїм учням, то Церква вирішила святкувати його вл
“Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав, і тим, що в гробах, життя дарував!” - співає тропар найвеличнішого християнського свята. Саме у перемозі Ісуса Христа над смертю і полягає наше спасіння. Адже людство впродовж тисячоліть мріяло про перемогу над смертю. Здавалося, що людина може лише мріяти про це. Але для Бога нема неможливої речі. Він усе створив і над усім має повну владу. Христос прийшов на землю не тільки для того, щоб перемогти смерть. Його місія була значно більшою і значимішою для людей. Бог послав на землю Свого Сина, щоб визволити людину від неминучої загибелі. Адже людина згрішила проти свого Творця і вже не могла спастися. Бог Святий, а людина, яка також була с
БОГА ЗВАТИ НЕ „МИКОЛАЙ”! Хай Миколай у вишиванці розбудить подарунком вранці І принесе у Твою хату добробут, радості багато. Розбудить приспані надії, зернятко щастя хай посіє. Зігріє гумором, любов'ю, і принесе Тобі здоров’я!!! Ось такі вітання сьогодні шлють різні люди своїм близьким і знайомим. Такі вітання отримують не тільки іменинники, тобто ті, хто носить ім’я Микола, а й навіть жінки і дівчата! На перший погляд у цьому, ніби, немає нічого поганого. Але, оскільки Миколай був християнським святителем (архієпископом Мір Лікійських), то на все це спочатку треба дивитися з точки зору християнства. Якщо вітати усіх підряд „з Миколаєм”, то так само треба вітати і з іменами інших свят
1 (14) серпня - День Хрищення України І той минув - день Маковія, Велике свято в Україні. Тарас Шевченко, “Гайдамаки” Згідно з переказами, апостол Андрій Первозваний проповідував Христове вчення і на землях сьогоднішньої України. Нестор-літописець у “Повісті временних літ” пише про те, що апостол Андрій, заночувавши на березі Борисфена (Дніпра) під горами, сказав до своїх учнів: “Чи бачите гори ці? На цих горах засяє благодать Божа, тут буде місто велике, і Бог збудує багато церков”. Сказавши ці слова, Андрій поблагословив гори, на яких пізніше і постав Київ. Таким чином наша земля отримала благословіння Первозваного Христового апостола. Якщо учень Ісуса Христа
Христос народився! Християни всього світу зустрічають Новий рік через тиждень після Різдва Христового. Нашому народові в минулому столітті безбожна влада накинула чужий „новий рік” – за тиждень до Різдва. Це було зроблено для того, щоб люди православні порушували Різдвяний піст. Новий рік у православних християн, а отже в українців, через тиждень після Різдва, тобто післязавтра, в понеділок, 1 січня за православним (юліанським) календарем. Я щиро вітаю всіх православних християн, зі справжнім, нашим, православним Новим роком і бажаю рясних Божих благословінь, здоров’я, щастя, любові і добра. Будьте завжди під Божим покровом, ходіть Його заповідями, живіть Його Святим Словом і ніко
Показать ещё