Керак булади:
1.Баклажан-2кг
2.болгар-0,6кг (3 хил рангдагисидан)
3.пиёз-0,5 (2 хил рангда бор булса)
4.сабзи кизил-0,5кг
5.Чеснок--6-7 зуб
6.калампир - 2 донат
7.салат ёги-100мл
8.укроп
9.Уксус 9% 2 ош кошик
10.шакар - 2 ош кошик, туз таъбилага кура, мурч донаси ёки порошоги.
Баклажонлани 6-7 см калинлида узунчо киб кесиб оламиз, 1 ош кошик тез сепиб яхшилаб аралаштириб, 1-2 соатга колдирамиз,
Болгарскийлани сомонча шаклида баклажондан ингичкаро киб тургимиз, сабзи терка киламиз, пиёзи паллалимиз, калампир и чеснокиям майдалаб туригимиз. Кукатлариям тургаб оламиз.
Баклажонни озродан ёг солиб чала хом холатида пишириб оламиз 1 томони кизаргунча етади, сунг сабзиниям сал юмшагунча ковуриб олиб, хамма маслликлари кушиб аралаштириб оламиз, кетидан туз, шакар ва уксусниям солиб яна яхшилаб аралаштириб банкаларга зичрок килиб тулдириб солиб кришкалари ёпиб, идиши тегига бирорта сочик солиб банкалари териб банкалари ярмигача етадиган килиб совук сув солиб 30 минут кайнатамиз, кайнаб чикгандан сунг 30 минут хисоблимиз..... сунг банкалари олиб стерилланган кришкаларимиз билан беркитиб тескари килиб устига иссикрок нарса ёпиб 1 кунга ёки совугунча колидириб кейин саклидиагн еримизга олиб куямиз...
Рассоль йуклигига хайрон бумилиар банкалар стерилланиши жараянида масалликлари узини соки чиикб банкаларга почти тулиб колади, салатилар кишгача яхши сакланади, жуддаям мазали салат албатта тайёрлаб курилар!!!
савол тугулса группага ёки личкага ёзиб колидирилар.
Комментарии 6