Բաղադրությունը
Խմոր`
5 ձու
1 բաժակ շաքարավազ
1 բաժակ ալյուր
վանիլ,
2 ճգ. կաթ
70-100 գր. շոկոլադ:
Կրեմ 1`
400 մլ. սերուցք,
3 ճգ. շաքարավազ,
Կերմ 2`
2/3 եփած խտացրած կաթ,
100 գր. փափկեցված կարագ,
80-100 գր. մանրացված ֆիստուշկա:
Գլազուր`
100 գր. շոկոլադ,
2 ճգ. կաթ:
Պատրաստման եղանակները
Ձվի դեղնուցը առանձնացնել սպիտակուցից: Դեղնուցը հարել շաքարավազի և վանիլի հետ: Շոկոլադը հալեցնել գոլորշու վրա, ավելացնել կաթը և խառնել այնքան, մինչև ստացվի միասեռ զանգված: Այն լցնել դեղնուցի վրա և լավ խառնել: Սպիտակուցը առանձին լավ հարել, ավելացնել դեղնուցի վրա, աստիճանաբար լցնել ալյուրը և խառնել: Կաթսան կարագով պատել, այնուհետև ալյուր շաղ տալ: Խմորը լցնել մեջը և եփել ջեռոցում 180 աստիճան ջերմաստիճանում 25-35 րոպե: Երբ խմորը պատրաստ կլինի, թողնել, որ սառչի, այնուհետև բաժանել երկու մասի:
Առաջին կրեմի համար սերուցքը լավ հարել շաքարավազի հետ և դնել սառնարանում, որ սառչի:
Երկրորդ կրեմի համար կարագը լավ հարել, ավելացնել խտացրած կաթը, այնուհետև ֆիստուշկան և շարունակել հարել մինչև դառա միասեռ:
Գլազուրի համար շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնել, ավելացնել կաթը, լավ խառնել, այնուհետև թողնել, որ սառչի:
Առաջին խմորի վրա քսել սերուցքից պատրաստված կրեմը, այնուհետև դնել սառնարանում, որ սառչի 15 րոպե: Հանել սառնարանից, վրան քսել երկրորդ կրեմը, այնուհետև վրան դնել հաջորդ խմորը, իսկ վերջում գլազուրով պատել տորթը:
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 6
2 բաժակ պեսոկ
5 ձու
8ճ/գ մեղր
8 ճ/գ ձեթ
8 ճ/գ ջուր
Եփել կրակի վրա, (ոչ թե բղի) մինչև գույնը մուգ դառնա: Կրակի վրայից վերցնել + 3թ/գ սոդա, 2 ճ/գ քացախ:
Մի 10 րոպեից ալյուր ավելացնել, այնքան, որ գրտնակվի:
Բաժանել 8 մասի:
Ձևավորել 2 տեսակի թխվածք: Կարելի է մեկը Մարս, մյուսը Սնիկերս:
(Ամենահարմար ու հեշտ ռեցեպտն ա, փորձեք)
2ճ/գ մեղր
2 բաժակ պեսոկ
Այս ամենը բղի վրա հալեցնել +
2 թ/գ սոդա
5 ձու (նախորոք խփված)
2-3 բաժակ ալյուր
Դնել սառչելու: Սառելուց հետո թասի խմորը դատարկել ալյուրոտ սեղանի վրա, գնդել: Բաժանել 6 մասի:
Շերտերը միացնել կրեմով` ցանկալի է քաղցր կաթով պատրաստված, ու ձևավորել ըստ ցանկության` խուրմայով, ֆիստաշկայով, գլազուրով...