Предыдущая публикация
1. 300գ. կարագով, 1 հատ խտ.կաթով, 1ճ.գ. կոնյակով պատրաստում ենք կրեմ
2. 6ճ.գ. շաքարավազ, 2ճ.գ. կակաո, 2 սուրճի բաժակ ջուր կամ կաթ, 2ճ.գ. ալյուր, պատրաստում ենք գլազուր
գլազուրի հովանալուց հետո խառնում ենք կրեմի հետ ու ավելացնում ենք վանիլ :)
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 8
Բաղադրություն
ձու – 1 հատ,
կարագ – 200 գ
կաթ – 2 բաժակ,
շաքարավազ – 1 բաժակ,
ալյուր – 2 ճ. գդ.,
վանիլ,
Պատրաստման եղանակ
Սենյակային ջերմաստիճանում կարագը թողնել փափկելու: Կաթն ու շաքարավազը լցնել կաթսայի մեջ, դնել մարմանդ կրակին: Անընդհատ խառնել, մինչև շաքարավազը լուծվի կաթին: Առանձին թասիկի մեջ կոտրել ձվերը, հարել, ավելացնել երկու գդալ ալյուրը: Խառնել այնքան, մինչև ոչ մի գնդիկ չմնա: Տաք կաթից մի փոքր լցնել ձվի զանգվածի վրա, արագ խառնել: Երբ համասեռ զանգված ստացվի, լցնել կաթի մեջ և արագ շարժումներով խառնել: Երբ կրեմը բավականաչափ թանձրանա, վերցնել կրակից : Թողնել սառչի, իսկ մինչև այդ հարել կարագը: Հարած կարագին գդալ-գդալ ավելացնել կաթով եփված կրեմը, վերջում մի քիչ վանիլ ավելացնել: Խառնել, քսել խմորին կամ մատուցել թխվածքաբլ
...ЕщёԵփովի կրեմ (заварной крем)Բաղադրություն
ձու – 1 հատ,
կարագ – 200 գ
կաթ – 2 բաժակ,
շաքարավազ – 1 բաժակ,
ալյուր – 2 ճ. գդ.,
վանիլ,
Պատրաստման եղանակ
Սենյակային ջերմաստիճանում կարագը թողնել փափկելու: Կաթն ու շաքարավազը լցնել կաթսայի մեջ, դնել մարմանդ կրակին: Անընդհատ խառնել, մինչև շաքարավազը լուծվի կաթին: Առանձին թասիկի մեջ կոտրել ձվերը, հարել, ավելացնել երկու գդալ ալյուրը: Խառնել այնքան, մինչև ոչ մի գնդիկ չմնա: Տաք կաթից մի փոքր լցնել ձվի զանգվածի վրա, արագ խառնել: Երբ համասեռ զանգված ստացվի, լցնել կաթի մեջ և արագ շարժումներով խառնել: Երբ կրեմը բավականաչափ թանձրանա, վերցնել կրակից : Թողնել սառչի, իսկ մինչև այդ հարել կարագը: Հարած կարագին գդալ-գդալ ավելացնել կաթով եփված կրեմը, վերջում մի քիչ վանիլ ավելացնել: Խառնել, քսել խմորին կամ մատուցել թխվածքաբլիթների հետ: