Բաղադրություն
6 հ. ձու
200 գ կարագ
2 բ. շաքարավազ
1 բ. մածուն
1|2 թ.գ. սոդա
աղ, վանիլին
3 բ. ալյուր
ջեմ՝ ցանկացած տեսակի
Պատրաստման եղանակ
Ձվերն ու շաքարավազը լավ հարել հարիչով, ավելացնել հալեցրած կարագը, հարել: Մածնի մեջ լցնել սոդան և, գդալով խառնելով, ավելացնել խառնուրդին, հարել, այնուհետև ավելացնել աղն ու վանիլինը, վերջում՝ ալյուրը:
Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճան, քառանկյուն տապակի մեջ յուղաթուղթ դնել, լավ պատել բուսայուղով, լցնել խմորը և թխել այնքան՝ մինչև վարդագունի, կարելի է փորձել չոփիկով: Թողնել սառչի, բաժակով կլորներ առանձնացնել, իսկ ավելացած մասերը փշրել և դնել մի կողմ: Վերցնել կլորներից մեկը, վրան քսել ջեմ, մյուսը դնել վրան, վրան և կողքերը կրկին ջեմ քսել և ամբողջությամբ պատել փշուրներով: Այդպես քսել բոլոր ստացված կլորները:
Ջեմի փոխարեն կարող եք ձեր նախընտրած կրեմը քսել:
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 7