Юратӑва ан сутӑр, ан ҫухатӑр,
Тирпейлӗн упрӑр ун ҫулне-йӗрне.
Паян юратнӑ пек ыран юратӑр,
Юратӑр ҫӗр ҫултан та пӗр-пӗрне.
Юратӑр кӗвӗҫмесӗр, тарӑхмасӑр,
Юратӑр каҫсенче, кун ҫутинче.
Куҫран пӑхса хӗвел пек йӑл кулмасӑр
Пӗр утӑм та ан тӑвӑр ҫӗр ҫинче.
Юратура кашни этем илемлӗ,
Юратура ун савӑк кунӗсем.
Сирте ан сӳнтӗр юрату хӗлхемӗ.
Телейлӗ пулӑр юратса, ҫынсем.
В. Шемекеев.
Паянхи кун пирӗн уяв пулмасан та, юратӑва никам та ҫухатман! Юрату кунӗпе, туссем!
6 января Рождественский Сочельник. Традиционные блюда этого дня - сочиво и кутья. Рецепты вниманию православных хозяек.
РОЖДЕСТВЕНСКАЯ КУТЬЯ
Ингредиенты: 400 г пшеницы, 200 г мака, 1 ст. чищенных орехов, 3-4 ст.л. меда, 2 ст.л. сахара, изюм – 1/3 ст., 1 ст. кипяченной воды.
Пшеницу промыть, залить холодной водой 1:2 и варить до готовности. Процедить и остудить.
Мак заварить кипятком и варить до тех пор, пока не будет рассыпчатый. После чего его тщательно отцедить и перекрутить через мясорубку. Изюм запарить кипятком. Сваренный мак перемешать с пшеницей, добавить измельченные орехи, изюм, мед и сахар по вкусу.
СОЧИВО
Для приготовления сочива вам понадобится:
– пшеница (зерно) – 200 г